The Little Black Dress - LBD

The Little Black Dress - LBD


   Fiecare  femeie are în dulap un Little Black Dress.

   Este rochia aia neagră, simplă, care poate fi accesorizată în mii de feluri și care poate fi purtată la numeroase ocazii.

   Este rochia care ne salvează din impas, atunci când, deși avem dulapul ticsit cu haine, nu știm cu ce să ne îmbrăcăm. Este rochia care în doi timp și trei mișcări ne face să ne simțim extraordinare; este rochia suficient de elegantă ca să fie purtată la diferite evenimente fericite, dar în același timp suficient de sobră pentru a fi purtată la o întâlnire de afaceri sau la evenimente mai puțin fericite ce fac parte din viața noastră. Totul ține de accesorizare, de imaginație, de intuiția feminină. Accesorizează un Little Black Dress cu perle sau un colier statement și ești gata de petrecere, pune peste ea un sacou și ești gata de o zi la birou!

   Specialiștii în fashion atribuie originile acestei rochii lui Coco Chanel și Jean Patou. Ei au dorit să creeze un articol vestimentar de culoare neutră, dar care să fie versatil, accesibil și esential. Și într-adevăr, LBD, a devenit un articol esențial în garderoba oricărei femei.

   Înainte de 1920, negru era asociat cu doliul. Asta până în 1926, când a apărut în renumita revistă Vogue o schiță a lui Coco Chanel a unei rochii negre, simple, decorată doar cu câteva linii diagonale... și atunci a început febra Little Black Dress; a unei rochii simple și accesibile femeilor din toate clasele sociale.

   De-a lungul anilor, LBD nu și-a pierdut din popularitate, ea fiind purtată de personalități ca Audrey Hepburn, în faimosul  „Breakfast at Tiffany's”; Marilyn Monroe, Lady Diana, Sophia Loren, Victoria Beckham, Nicole Kidman și lista poate continua la nesfârșit.

little black dress

   „Moda este în acelaşi timp fluture şi omidă. Fii o omidă supusă în lumina zilei şi un fluture bezmetic în întuneric. Nimic nu poate fi mai monoton decât un miriapod şi nimic mai adorabil decât un fluture. Există rochii care se târăsc şi rochii care flutură. Fluturele nu va zbura la cumpărături, aşa cum nici miriapodul nu se va târî alene la bal.” Coco Chanel       

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comment:
Type Code